top of page

1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών οχημάτων, 6 & 7 Απριλίου 2024

Στην πρώτη αυτή συνάντησης Ιστορικών Οχημάτων ολόκληρης της Θεσσαλίας (και όχι μόνο), θα προσπαθήσουμε και από πλευράς μας, να επικεντρώσουμε τα βλέμματα στον ταλαιπωρημένο από τις θεομηνίες θεσσαλικό κάμπο. Μια ευκαιρία γνωριμίας αλλά και μια προτροπή προβληματισμού για τους τρόπους ανάκαμψης του τόπου μας.Η Λέσχη μας Φίλοι Ιστορικού Οχήματος, στο πλαίσιο των συνεργασιών της, αυτή τη φορά  συνδιοργανώνει με την Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας και την Λέσχη Κλασσικών Μοτοσυκλετών & Vespas, την 1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, με επίκεντρο την Λάρισα.

Την πρώτη μέρα η συγκέντρωση τον οχημάτων θα γίνει στον χώρο του παρκινγκ, στο Fashion City Outlet (πρώην Πάνθεον Plaza), στο 4ο χλμ. Λεωφ. Κ. Καραμανλή (Παλαια Ε.Ο.1), στις 10.00 το πρωί.  Στις 11.00 θα ξεκινήσει η οχηματοδρομία μας για την Αγιά και αργότερα για το πανέμορφο Μεγαλόβρυσο. Την επόμενη μέρα, Κυριακή στις 10.00 όλα τα ιστορικά οχήματα θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για μπορέσει ο κόσμος να τα θαυμάσει, αλλά και να ενημερωθεί για τους σκοπούς και τις δράσεις μας.

Στόχος μας είναι η προβολή της Θεσσαλίας, με τις φυσικές της ομορφιές, που παρά το πληγωμένο της πρόσφατο παρελθόν από φυσικές καταστροφές, στέκεται αγέρωχη, συνεχίζοντας την σημαντική ιστορική της διαδρομή από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα.


Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 από τις 10.00 μέχρι και τις 14.00, μια στατική έκθεση των συμμετεχόντων ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Κεντρική Πλατεία (Δημάρχου Σάπκα), έτσι ώστε οι πολίτες της Λάρισας να δουν από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας.

Από το Βόλο, όποιοι επιθημούν μπορούν να συμμετάσχουν στην συνάντηση και πορεία προς Λάρισα, από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εκκίνηση στις 9.00 το πρωί.


Θέλουμε με αυτή την εκδήλωση να αναδείξουμε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, το περιβάλλον (δεδομένου ότι τα πληρώματα γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές των τόπων προορισμού, όπως στην περίπτωσή μας τη Λάρισα, Αγιά, Μεγαλόβρυσο), την τουριστική προβολή (δεδομένου ότι το η εκδήλωση διαφημίζει τη Θεσσαλίαστην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τον έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Social Media κλπ για την ιστορία, τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, τις φυσικές ομορφιές, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα κλπ), και τέλος, την ανάπτυξη.  

Γνωρίζοντας ότι τα κλασσικά οχήματα έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαφημιστεί η Λάρισα και η Θεσσαλία σε όλες τις χώρες του κόσμου. 

Στην πρώτη μας αυτή συνεργασία, η ΦΙΟ, μαζί με την νεοσύστατη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας αλλά και την παλαιότερη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας & Vespa Λάρισας, προσκαλεί και όλες τις αντίστοιχες λέσχες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, να παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη μας γιορτή. Η όλη διοργάνωση γίνεται με την συμβολή και εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτα ΕΟΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA.

 

Σημειώνεται ότι η Λέσχη Φίλοι Ιστορικού Οχήματος, πραγματοποίησε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολύ  σημαντικές δράσεις, με αποκορύφωμα την αναβίωση, μετά από πολλά χρόνια του Ιστορικού Ράλι Πηλίου, που μπήκε ξανά στο καλεντάρι των αγώνων κλασσικών οχημάτων για την Ελλάδα και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΕΟΦΙΛΠΑ για το 2024, τον παγκόσμιο ετήσιο θεσμό Distinguished Gentleman’s Drive (με έδρα την Αυστραλία), για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και πολλές άλλες δράσεις, εκδρομές, εκθέσεις κλπ, που θα ανακοινωθούν από τη ΦΙΟ στο εγγύς μέλλον.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Κώστας Καρακατσάνης - Πρόεδρος, Τηλ. 6944887441

Τζαννέτος Παπαγεωργίου - Αντιπρόεδρος Τηλ. 6938139410,

στην ιστοσελίδα της λέσχης www.fioclub.gr αλλά και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Ακόμη, θα μας βρείτε κάθε Δευτέρα 18.00 με 21.00 στο εντευκτήριο της λέσχης μας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, που παραμένει ανοιχτό για κάθε φίλο του Ιστορικού Οχήματος.

 

 

Με εκτίμηση

 

Για τον διοργανωτή φορέα

«ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ» - ΦΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ
.pdf
Download PDF • 588KB

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ
.pdf
Download PDF • 635KB

Χάρτης Λάρισα
.pdf
Download PDF • 889KB

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΗΥ446ΜΤΛΒ-ΧΜ9
.pdf
Download PDF • 118KB

Comments


bottom of page